woensdag 3 november 2010 | Afdeling
Waarom zou je geen gebruikmaken van producten die kant-en-klaar in de winkel liggen? De grote soepfabrikant heeft al enige tijd ook zakken soep in het assortiment die met een beetje eigen fantasie tot een heerlijke maaltijdsoep zijn om te 'toveren'. Ik maak er een Italiaans soepje van.
Lees verder
woensdag 3 november 2010 | Afdeling
Een Marokkaanse schotel van de hand van Jean-Pierre Bylard, eerder de eenpitter-chef. Eigenlijk hoort er lamsvlees in, maar ander vlees mag natuurlijk ook. Bedenk dan dat die andere vleessoorten sneller bederven bij warm weer.
Lees verder
woensdag 3 november 2010 | Afdeling
Een heerlijke panini in een pannetje op één pitje? Geen probleem! Een panini (eigenlijk panino) zou je een Italiaanse tosti kunnen noemen. Met een lekkere salade erbij heb je een volledige maaltijd.
Lees verder
dinsdag 2 november 2010 | Afdeling
Boven de prachtige kampvuren van onze kampeerclub of op de barbecue worden gedurende de zomermaanden veel heerlijke maaltijden bereid. En als je dan toch een vuurtje hebt, dan kent 'eenpitter' ook nog wel een receptje (plus toetje) voor een zalige zomeravond.
Lees verder
maandag 1 november 2010 | Afdeling
Lees verder
maandag 1 november 2010 | Afdeling
Een gerecht waar je de 'natuurlijke winterkoeling' voor nodig hebt. Ik ga er namelijk van uit dat NTKC-kampeerders niet beschikken over een koelkast.
Lees verder
maandag 1 november 2010 | Afdeling
Lees verder
zondag 31 oktober 2010 | Afdeling
Beste redactie,
Jammer dat Jean-Pierre Bylard met Eenpitter stopt. Ik knipte de receptjes vaak uit en stopte ze tussen m'n logboekje. We aten tijdens onze fietskampeervakanties vaak 'haute cuisine à la Jean-Pierre'. Koken is leuk, ontspant; zelfs op één pitje. Ik doe een poging om verder te gaan met de rubriek.
Lees verder
zondag 31 oktober 2010 | Afdeling
Recepten die ik vind schrijf ik nooit zomaar over; ik pas ze aan aan de richtlijnen voor de eenpitterrubriek. Dat wil zeggen: zo vers mogelijk; in ongeveer 30 minuten klaar; maar één brander nodig; voor twee personen. Daarom verander ik recepten op onderdelen. Maar nu heb ik toch echt iets helemaal geplagieerd! Bron: De Volkskrant van vrijdag 18 juli 2003, artikel: De Volkskeuken, titel: Kamperen 1. De schrijfster Pay-Uun Hiu citeert uit het Camping-life Kookboek.
Lees verder
zaterdag 30 oktober 2010 | Afdeling
Hier een recept voor bosbessenjam, talloze malen uitgeprobeerd op De Kooiberg. Zelf gebruikten we het aan het eind van ons kamp, als we nog genoeg petroleum over hadden en er flink veel bosbessen stonden. Uit voorzorg bewaarden we de lege glazen potten met deksel en eventueel (bij goede bosbesjaren) vulden we deze aan met gave glazen potten uit de glasbak (die op De Kooiberg op het terrein stond). Met dit recept kun je jam maken zonder weegschaal. Hiervoor in de plaats gebruik je een 'peilstokje': een mes bijvoorbeeld.
Lees verder