Nieuwsoverzicht



Vakantiedagboeken 2020

zaterdag 2 april 2011 | Afdeling NTKC algemeen

In de (corona)zomer van 2020 brachten meer mensen dan ooit hun vakantie in eigen land door, deels of helemaal op onze clubterreinen. Een aantal fietskampeerders onder hen hield een dagboek bij. Lees mee en laat je inspireren!

Lees verder

Honderd jaar NTKC! (7)

vrijdag 19 november 2010 | Afdeling

Dit voorjaar mocht ik drie weken doorbrengen in China. Een bijzondere vakantie-ervaring! Uiteraard heb ik genoten van de Chinese, voornamelijk Kantonese keuken. Anders, dan wat wij eten in onze Chinese restaurants; niet per se verfijnder, maar in ieder geval niet overgoten met sausjes. In de eethuisjes moet je niet op properheid letten maar wel kijken of het er druk is. Dan wordt het eten namelijk vers gewokt en kun je er met een gerust hart aan tafel. Een eenvoudig feestelijk hoofdgerechtje uit China voor de jarige NTKC.

Lees verder

Honderd jaar NTKC! (6)

dinsdag 16 november 2010 | Afdeling

Toen mijn opleidingsschool (nu pabo, toen kweekschool) honderd jaar bestond, werd ik uitgenodigd voor een reünie en ontmoette ik na lange tijd mijn studiegenoten weer eens. Gelukkig hoef je bij onze kampeerclub niet lang op plezierige ontmoetingen te wachten! In het feestjaar 2012 bied ik je, bij gelegenheid van het eeuwfeest van onze club, eenvoudige feestmenuutjes aan. Bereid ze met plezier en eet ze met smaak!

Lees verder

Honderd jaar NTKC! (5)

zondag 14 november 2010 | Afdeling

Een buurvrouw werd honderd en met moeder ging ik haar feliciteren. Ik voelde het dunne velletje van haar hand en moest heel hard mijn naam roepen. Buurvrouw was heel breekbaar. NTKC is met honderd jaar nog zeer vitaal en dat moet nog maar lang zo blijven. In het feestjaar 2012 bied ik jullie, bij gelegenheid van het eeuwfeest van onze club, eenvoudige feestmenuutjes aan. Bereid ze met plezier en eet ze met smaak!

Lees verder

Snackmaaltijd

zondag 14 november 2010 | Afdeling

Eerst genieten van een mooie, lange, zonnige dag en dan 's avonds bij het kampvuur of gewoon in de (grill)pan zo veel 'snacken' dat het genoeg is voor een hele maaltijd ... Wanneer je onderstaande gerechtjes bij het kampvuur klaarmaakt, leg dan een rooster op enkele stenen boven de gloeiende houtskool en leg op het rooster aluminiumfolie. Maar op je eenpittertje in een koekenpan, of liever nog in een grillpannetje, gaat het ook prima.

Lees verder

Stevige voorjaarskost

zaterdag 13 november 2010 | Afdeling

Ook in het voorjaar kun je zomaar ineens onaangenaam verrast worden door een paar frisse dagen en nachten. Uiteraard laat een doorgewinterde kampeerder zich niet zomaar uit het veld slaan. Met een stevige, lekker warme maaltijd (en eventueel een goed glas rode wijn) wapen je je voldoende tegen de voorjaarskou.

Lees verder

Bijna een Chinese klassieker

maandag 8 november 2010 | Afdeling

Even alle ingrediënten klaarzetten, snijden en dan heb je nog maar enkele minuutjes nodig voor de bereiding van dit (bijna) klassieke miegerecht. De garnalen, gebakken in knoflookolie, geven de bijzondere smaak aan het geheel. Als je geen wok bij de hand hebt, is een ruime pan ook prima.

Lees verder

'De maan gevuld'

zondag 7 november 2010 | Afdeling

Zo veel variaties als er met gehakt mogelijk zijn ... Dit is een soort pizza calzone met gehakt als 'pizzabodem'. Je kunt er je kookcreativiteit op botvieren.

Lees verder