Honderd jaar NTKC! (6)

Toen mijn opleidingsschool (nu pabo, toen kweekschool) honderd jaar bestond, werd ik uitgenodigd voor een reünie en ontmoette ik na lange tijd mijn studiegenoten weer eens. Gelukkig hoef je bij onze kampeerclub niet lang op plezierige ontmoetingen te wachten! In het feestjaar 2012 bied ik je, bij gelegenheid van het eeuwfeest van onze club, eenvoudige feestmenuutjes aan. Bereid ze met plezier en eet ze met smaak!

Eeuwfeestmenu maart, voor 2 personen

Voor
Snipper 1 flinke ui en snijd 1 venkel in reepjes. Fruit ui en venkelreepjes ongeveer 4 minuten in wat boter of olie. Giet er 1/2 l water bij en doe 1 groentebouillonblokje in de pan. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de venkel gaar is. Wrijf door een zeef of laat de soep ongepureerd. Lekker met snippers gerookte zalm.

Hoofd
Rooster 1 handje pijnboompitjes in een droge pan. Snijd 1 flinke kipfilet in reepjes en strooi er wat zout en peper over. Roerbak de reepjes gaar en laat ze iets afkoelen. Verdeel sla (naar keuze) over 2 borden, strooi de pijnboompitjes erbij en leg op ieder bord een hoopje kipreepjes. Giet op de lauwwarme kip wat chilisaus. Lekker met tomaat of paprikamaischips.

Na
Het feesttoetje bij uitstek: chocoladevla met een flinke toef slagroom en snippers of vlokken van witte chocola. Snoep ze!

Henk Trimbach, 2012

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op dinsdag 16 november 2010

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Honderd jaar NTKC! (5) - Honderd jaar NTKC! (7) »