Honderd jaar NTKC! (5)

Een buurvrouw werd honderd en met moeder ging ik haar feliciteren. Ik voelde het dunne velletje van haar hand en moest heel hard mijn naam roepen. Buurvrouw was heel breekbaar. NTKC is met honderd jaar nog zeer vitaal en dat moet nog maar lang zo blijven. In het feestjaar 2012 bied ik jullie, bij gelegenheid van het eeuwfeest van onze club, eenvoudige feestmenuutjes aan. Bereid ze met plezier en eet ze met smaak!

Eeuwfeestmenu februari voor 2 personen

Voor
Kook 1 ei hard en laat afkoelen. Snijd 1 stronk witlof in dunne reepjes; was ze, laat ze uitlekken en meng er wat mayonaise doorheen.
Verdeel de witlof over 2 borden. Verkruimel het ei, strooi het over de witlof en verdeel de inhoud van 1 blikje krab over de borden. Strooi er naar smaak nog wat zwarte peper over.

Hoofd
Snijd een (flink) broodje naar keuze open en besmeer het met appelstroop.
Snijd 1 uitje in halve ringetjes en 1 appel in plakjes (niet schillen).
Bak 2 plakjes kalfs- of varkenslever in 2 keer 2 minuten gaar op middelhoog vuur.
Leg de lever op de broodjes en bak de ui en de appel even in het resterende bakvet.
Strooi wat zout en peper over de lever en verdeel appel en ui erover. Broodje dicht en smullen maar.

Na
Engeltjesvla! Meng vanillevla met evenveel kwark. Een eetlepel jam in een bakje of glas en daarop het vla-kwarkmengsel. Maak het feestelijk met een lange vinger (koekje).

Henk Trimbach, 2012

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op zondag 14 november 2010

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Snackmaaltijd - Honderd jaar NTKC! (6) »