Voor 2 personen:
- 1 heel stokbrood
- (knoflook)olie, of olijfolie en 2 teentjes knoflook
- 1 potje groene pesto
- 2 tomaten
- 1 of 2 bolletjes mozzarella
- paprikapoeder
en:
- 20 grote garnalen, rauw gepeld
- ketjap
- enkele blaadjes kropsla
Snipper de knoflookteentjes heel fijn en druk ze met de bolle kant van een lepel tot 'puree'. Meng de knoflook met 4 eetlepels olijfolie.
Snijd niet te dunne sneetjes van een half stokbrood (de andere helft gebruiken we zo meteen). Besmeer elk sneetje met pesto en leg daarop 1 of 2 plakjes tomaat en een dun plakje mozzarella. Bestrooi ruim met paprikapoeder.
Doop de onderkant van elk sneetje in de knoflookolie en leg de sneetjes op de folie bij het kampvuur of in de (grill)pan. Op niet te heet vuur roosteren tot de kaas gesmolten en de tomaat zacht is.
Zorg ervoor dat de garnalen volledig ontdooid en gedroogd zijn. Wentel de garnalen door de rest van de knoflookolie en bak ze op de folie (kampvuur) of in de (grill)pan snel gaar en roze. Voeg op het laatst een scheutje ketjap toe en roer de garnalen met de ketjap even goed door.
Snijd de rest van het stokbrood in sneetjes en leg op elk sneetje 1 blaadje sla en 1 of 2 garnalen.
Tip:
Het wordt nog lekkerder wanneer de plakjes stokbrood even tevoren geroosterd zijn.
Henk Trimbach, 2008
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.