Voor 2 Ć 3 personen:
- 260 gr (wijn)zuurkool
- klein potje (of blikje) witte bonen in tomatensaus
- 1 zakje aardappelschijfjes of -golfjes (450 gr)
- zout, peper
- rookworst (of 2 eieren, zie onder Tip)
- geraspte kaas
Bak de aardappelschijfjes of -golfjes in enkele minuten mooi goudbruin in wat olie of (vloeibare) boter. Leg de aardappels even op een bord; ze mogen gerust wat afkoelen. De aardappels garen later.
Laat de zuurkool uitlekken en snijd de rookworst in plakjes.
Doe een beetje olie of boter onder in de pan en spreid daarover de zuurkool uit. Strooi een beetje zout en ruim peper over de zuurkool. Leg de plakjes rookworst op de zuurkool en spreid daarover weer de witte bonen in tomatensaus. Leg de gebakken aardappeltjes dakpansgewijs op de witte bonen en strooi er ruim geraspte kaas over.
Laat de maaltijd onder het deksel op laag vuur in 30 tot 40 minuten gaar en goed warm worden.
Tip:
Uiteraard kan deze voedzame maaltijd ook door vegetariƫrs klaargemaakt worden. Het gerecht smaakt namelijk ook voortreffelijk zonder de rookworst. Klopt eventueel 2 eieren los met een halve theelepel paprikapoeder en giet die over de zuurkool. Verder zoals hierboven is beschreven.
Henk Trimbach, 2008
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Jaarverslag 2016-17 NTKC afdeling Amsterdam - Snackmaaltijd »