Voor 2 personen:
- 250 gr rundergehakt
- 1 ei
- zout, peper
- paneermeel of een in de pan gedroogde, verkruimelde boterham
- 100 gr (kastanje)champignons
- 4 zongedroogde tomaatjes
- chilipoeder
- olie of boter
Bak de champignons even aan in een pan met een beetje (vloeibare) boter of olie en doe er op het laatst de in stukjes gesneden tomaatjes bij. Nog 1 minuut meebakken.
Maak het gehakt aan met losgeklopt ei, zout, peper en paneermeel (of verkruimeld brood). Vorm op een schone, harde ondergrond twee flinke platte ronde gehaktpizza's.
Leg op een helft van elke gehaktplak de helft van het champignon-tomaatmengsel en bestrooi dat met een beetje zout en wat chilipoeder.
Vouw de plakken dicht en druk de helften goed op elkaar.
Bak de gevulde gehaktpizza's in wat boter/olie op matig vuur tot het gehakt goed gaar is.
Tips:
Lekker met aardappelpuree en doperwtjes (maar misschien is dat al te veel).
Uiteraard kan het gehakt op allerlei manieren gevuld worden. Denk bijvoorbeeld eens aan bietjes en ui of aan sperzieboontjes en oude kaas.
Henk Trimbach, 2008
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.