Voor 2 personen:
- half ongesneden brood (naar eigen smaak)
- beetje honing-mosterddressing (is in kleine zakjes te koop)
- 100 gr gerookte zalm
- roomkaas met tuinkruiden
- komkommer
Snijd van het brood zes lekker dikke plakken. Zet een pan op laag vuur en doe er een beetje boter of olie in. Bak alle sneetjes brood aan twee kanten krokant en laat ze afkoelen.
Nu maken we de twee dubbelop boterhammen. Elk van de twee boterhammen wordt als volgt belegd:
De onderste snee ruim besmeren met roomkaas en daarop dunne schijfjes komkommer leggen.
De tweede snee 'aan de onderkant' ruim besmeren met roomkaas en op de onderste snee drukken. De bovenkant van snee twee besmeren met de honing-mosterddressing en ruim beleggen met gerookte zalm.
Op de laatste snee ook weer 'aan de onderkant' honing-mosterddressing smeren en hiermee de dubbelop boterham compleet maken.
Gewoon lekker uit het vuistje eten en er een beker koele karnemelk bij drinken.
Henk Trimbach, 2008
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.