Broodje vis

Vis is gezond! Vis is lekker (voor wie ervan houdt uiteraard). Helaas worden onze wateren overbevist en daarom is het verstandig om gekweekte vis te kopen en te eten. Probeer bijvoorbeeld eens tilapia of pangasius. Een visrecept waarvoor een koekenpannetje (liefst met anti-aanbakbodem) onontbeerlijk is.

Voor 2 personen:
- 2 tilapiafilets
- peper (en zout)
- 1 rode paprika
- (olijf)olie of vloeibare boter
- 100 gr belegen geraspte kaas
- 2 flinke donkerbruine knapperige broodjes
- 1 klein zakje rauwkost (naar eigen smaak) of zelfgesneden rauwkost

Dep de tilapiafilets droog en bestrooi ze met wat peper en eventueel zout (maar let op: de kaas is misschien al zout genoeg!).
Snijd de paprika in heel kleine blokjes en fruit die even in wat olie/boter.
Haal de paprikablokjes uit de pan, voeg nog wat olie/boter toe en bak de filets gedurende 2 minuten aan één zijde.
Draai de filets om en bestrooi met de paprikablokjes en de geraspte kaas. Laat de vis garen (4 à 5 minuten op matig vuur).
Snijd intussen de broodjes open en besmeer ze eventueel met boter. Verdeel de rauwkost over de broodjes. Leg de tilapiafilets voorzichtig op de rauwkostbroodjes.

Tip: Besmeer de broodjes eens met mayonaise op yoghurtbasis of yoghurtdressing.

Henk Trimbach, 2007

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op vrijdag 5 november 2010

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Eenpitter: Zonder pitje - Dubbelop »