Voor 2 personen:
- 2 tilapiafilets
- peper (en zout)
- 1 rode paprika
- (olijf)olie of vloeibare boter
- 100 gr belegen geraspte kaas
- 2 flinke donkerbruine knapperige broodjes
- 1 klein zakje rauwkost (naar eigen smaak) of zelfgesneden rauwkost
Dep de tilapiafilets droog en bestrooi ze met wat peper en eventueel zout (maar let op: de kaas is misschien al zout genoeg!).
Snijd de paprika in heel kleine blokjes en fruit die even in wat olie/boter.
Haal de paprikablokjes uit de pan, voeg nog wat olie/boter toe en bak de filets gedurende 2 minuten aan één zijde.
Draai de filets om en bestrooi met de paprikablokjes en de geraspte kaas. Laat de vis garen (4 à 5 minuten op matig vuur).
Snijd intussen de broodjes open en besmeer ze eventueel met boter. Verdeel de rauwkost over de broodjes. Leg de tilapiafilets voorzichtig op de rauwkostbroodjes.
Tip: Besmeer de broodjes eens met mayonaise op yoghurtbasis of yoghurtdressing.
Henk Trimbach, 2007
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.