Voor 2 personen:
- 1 zakje sla (200 gr) naar keuze
- 1 zakje gemengde - liefst pittige - rauwkost (200 gr)
- 1 flinke gerookte kipfilet of gerookte makreel(filet)
- een handvol sultanarozijnen (wat overblijft is heerlijk tijdens een wandeling/fietstocht)
- 1 klein bosje verse bieslook
- yoghurtdressing (er zijn kleine porties te koop)
- evt. een flinke theelepel grove mosterd (voor de liefhebbers)
- zout en peper
- stokbrood of geroosterd brood
Snijd de kipfilet of de makreel in stukjes. Meng de sla, de rauwkost en de kipfilet/makreelfilet in een kom of pan (of meteen op de borden).
Maak de dressing door yoghurtdressing, mosterd en fijngeknipte bieslook (hoeveelheid naar smaak) door elkaar te mengen met wat zout en ruim peper. Schep de dressing over de salade. Lekker met een stuk stokbrood en een glas frisse rosé.
Tip:
Wanneer je gerookte makreel gebruikt, adviseer ik om een dressing te maken van 4 eetlepels yoghurt, 1 flinke eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel water, wat bieslook en zout en peper naar smaak.
Henk Trimbach, 2007
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.