vrijdag 19 november 2010 | Afdeling
Dit voorjaar mocht ik drie weken doorbrengen in China. Een bijzondere vakantie-ervaring! Uiteraard heb ik genoten van de Chinese, voornamelijk Kantonese keuken. Anders, dan wat wij eten in onze Chinese restaurants; niet per se verfijnder, maar in ieder geval niet overgoten met sausjes. In de eethuisjes moet je niet op properheid letten maar wel kijken of het er druk is. Dan wordt het eten namelijk vers gewokt en kun je er met een gerust hart aan tafel. Een eenvoudig feestelijk hoofdgerechtje uit China voor de jarige NTKC.
Lees verder
dinsdag 16 november 2010 | Afdeling
Toen mijn opleidingsschool (nu pabo, toen kweekschool) honderd jaar bestond, werd ik uitgenodigd voor een reünie en ontmoette ik na lange tijd mijn studiegenoten weer eens. Gelukkig hoef je bij onze kampeerclub niet lang op plezierige ontmoetingen te wachten! In het feestjaar 2012 bied ik je, bij gelegenheid van het eeuwfeest van onze club, eenvoudige feestmenuutjes aan. Bereid ze met plezier en eet ze met smaak!
Lees verder
zondag 14 november 2010 | Afdeling
Een buurvrouw werd honderd en met moeder ging ik haar feliciteren. Ik voelde het dunne velletje van haar hand en moest heel hard mijn naam roepen. Buurvrouw was heel breekbaar. NTKC is met honderd jaar nog zeer vitaal en dat moet nog maar lang zo blijven. In het feestjaar 2012 bied ik jullie, bij gelegenheid van het eeuwfeest van onze club, eenvoudige feestmenuutjes aan. Bereid ze met plezier en eet ze met smaak!
Lees verder
zondag 14 november 2010 | Afdeling
Eerst genieten van een mooie, lange, zonnige dag en dan 's avonds bij het kampvuur of gewoon in de (grill)pan zo veel 'snacken' dat het genoeg is voor een hele maaltijd ... Wanneer je onderstaande gerechtjes bij het kampvuur klaarmaakt, leg dan een rooster op enkele stenen boven de gloeiende houtskool en leg op het rooster aluminiumfolie. Maar op je eenpittertje in een koekenpan, of liever nog in een grillpannetje, gaat het ook prima.
Lees verder
zaterdag 13 november 2010 | Afdeling
Ook in het voorjaar kun je zomaar ineens onaangenaam verrast worden door een paar frisse dagen en nachten. Uiteraard laat een doorgewinterde kampeerder zich niet zomaar uit het veld slaan. Met een stevige, lekker warme maaltijd (en eventueel een goed glas rode wijn) wapen je je voldoende tegen de voorjaarskou.
Lees verder
maandag 8 november 2010 | Afdeling
Even alle ingrediënten klaarzetten, snijden en dan heb je nog maar enkele minuutjes nodig voor de bereiding van dit (bijna) klassieke miegerecht. De garnalen, gebakken in knoflookolie, geven de bijzondere smaak aan het geheel. Als je geen wok bij de hand hebt, is een ruime pan ook prima.
Lees verder
zondag 7 november 2010 | Afdeling
Zo veel variaties als er met gehakt mogelijk zijn ... Dit is een soort pizza calzone met gehakt als 'pizzabodem'. Je kunt er je kookcreativiteit op botvieren.
Lees verder
vrijdag 5 november 2010 | Afdeling
Waarom niet een keer een heerlijke dubbelop boterham in plaats van een warme maaltijd? Je zou zeggen dat ons pitje dan niet nodig is, maar niets is minder waar.
Lees verder
vrijdag 5 november 2010 | Afdeling
Vis is gezond! Vis is lekker (voor wie ervan houdt uiteraard). Helaas worden onze wateren overbevist en daarom is het verstandig om gekweekte vis te kopen en te eten. Probeer bijvoorbeeld eens tilapia of pangasius. Een visrecept waarvoor een koekenpannetje (liefst met anti-aanbakbodem) onontbeerlijk is.
Lees verder
woensdag 3 november 2010 | Afdeling
Salades kun je het hele jaar door maken en eten. Omdat ik je een recept voor een maaltijdsalade aanbied, kan het pitje deze keer gedoofd blijven.
Lees verder