Eenpitter: Vers gevangen koolrabi

Terrein

Afdeling NTKC algemeen

’s Winters kamperen is leuk, maar kamperen in de lente is fijner. Langere dagen, fluitender vogeltjes, mensvriendelijker buitentemperaturen en versere groenten die bovendien niet uit een kas of een ver land komen.
Tijd dus voor een maaltijd met lekker veel rauwkost – en dan bij voorkeur rauwkost uit Duitsland, waar bio-winkeltjes nog wel eens koolrabi uit eigen teelt te koop hebben. ’s Ochtends vroeg geoogst, dezelfde dag nog in het schap. Maak van een fietstocht rond Winterswijk, Ootmarsum of Eibergen (gastvrij lid) een koolrabi-jacht in Duitsland! Of ga gewoon naar een Nederlandse supermarkt ...

Schil 1 spartelverse koolrabi, hak ‘m in tweeën en snijd de beide helften in lucifertjes. Meng met het sap van een halve citroen.
Snijd 1 frisse appel in kleine stukjes (lucifertjes is waarschijnlijk te ambitieus) en meng die door de koolrabi.
Rooster, onder voortdurend husselen, 100 gram zonnebloempitten in een droge koekenpan bruin. Roer ze direct uit de pan door de rauwkost.
Eet met niet al te subtiel belegd brood. Italiaanse bollen met pittige (vega)burgers, bijvoorbeeld.

Gert-Jan Kooren, 2020

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op dinsdag 24 april 2012

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Een paddenhuis maken - Regels als we weer gaan kamperen »