zondag 31 oktober 2010 | Afdeling
Beste redactie,
Jammer dat Jean-Pierre Bylard met Eenpitter stopt. Ik knipte de receptjes vaak uit en stopte ze tussen m'n logboekje. We aten tijdens onze fietskampeervakanties vaak 'haute cuisine à la Jean-Pierre'. Koken is leuk, ontspant; zelfs op één pitje. Ik doe een poging om verder te gaan met de rubriek.
Lees verder
zondag 31 oktober 2010 | Afdeling
Recepten die ik vind schrijf ik nooit zomaar over; ik pas ze aan aan de richtlijnen voor de eenpitterrubriek. Dat wil zeggen: zo vers mogelijk; in ongeveer 30 minuten klaar; maar één brander nodig; voor twee personen. Daarom verander ik recepten op onderdelen. Maar nu heb ik toch echt iets helemaal geplagieerd! Bron: De Volkskrant van vrijdag 18 juli 2003, artikel: De Volkskeuken, titel: Kamperen 1. De schrijfster Pay-Uun Hiu citeert uit het Camping-life Kookboek.
Lees verder
zaterdag 30 oktober 2010 | Afdeling
Hier een recept voor bosbessenjam, talloze malen uitgeprobeerd op De Kooiberg. Zelf gebruikten we het aan het eind van ons kamp, als we nog genoeg petroleum over hadden en er flink veel bosbessen stonden. Uit voorzorg bewaarden we de lege glazen potten met deksel en eventueel (bij goede bosbesjaren) vulden we deze aan met gave glazen potten uit de glasbak (die op De Kooiberg op het terrein stond). Met dit recept kun je jam maken zonder weegschaal. Hiervoor in de plaats gebruik je een 'peilstokje': een mes bijvoorbeeld.
Lees verder
zaterdag 30 oktober 2010 | Afdeling
Tja kom, ik kook ook niet altijd alles zonder een voorbereid product erbij te betrekken. Ik probeer er dan wél wat fris of knapperigs bij te maken. Meestal is dat een salade. Maak eens een salade van heel fijn gesneden Chinese kool.
Lees verder