Voor 2 personen:
- 6 teentjes knoflook
- een (oud) stokbrood, in blokjes gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 bouillonblokjes
- 2 eieren
Gooi het stokbrood van de vorige dag niet weg, maar maak er een Spaanse knoflooksoep van.
Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de knoflook bruin (niet té bruin, want dan wordt knoflook bitter - JPB). Bak de stukjes brood mee. Voeg het paprikapoeder toe en meng het geheel door elkaar.
Voeg 1 l water en de bouillonblokjes toe. Laat het daarna even koken totdat de blokjes helemaal zijn opgelost.
Klop de eieren los en roer die door de soep.
Jean-Pierre Bylard, 2004
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.