Eenpitter: Stevige kost (1)

Beste redactie,
Jammer dat Jean-Pierre Bylard met Eenpitter stopt. Ik knipte de receptjes vaak uit en stopte ze tussen m'n logboekje. We aten tijdens onze fietskampeervakanties vaak 'haute cuisine à la Jean-Pierre'. Koken is leuk, ontspant; zelfs op één pitje. Ik doe een poging om verder te gaan met de rubriek.

Voor 2 personen:
- 250 à 300 gr shoarmavlees
- 450 gr aardappelschijfjes of krieltjes (voorgestoomd)
- 1 rode paprika
- 1 blikje kidneybonen à 200 gr

Gaar het shoarmavlees (roerbakkend) in een beetje olie of (vloeibare) boter en zet het even apart. Bak de aardappeltjes en de paprika gelijktijdig in olie of (vloeibare) boter goudbruin. Voeg het vlees en de uitgelekte kidneybonen toe en warm goed door.
Eventueel zout en/of peper en ketchup of curry naar smaak erbij.

Tip: Gebruik een combinatie van vloeibare boter en olijfolie; te koop in één flesje, zelfs in de goedkoopste supermarkten. De boter zorgt voor een mooie bruining van vlees en bakaardappeltjes en de olie - die heter wordt dan de boter - zorgt dat het vlees snel dichtschroeit.

Henk Trimbach, 2005

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op zondag 31 oktober 2010

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Eenpitter: Spaanse knoflooksoep - Eenpitter: Typisch Hollands met Zwitserse rösti »