Het fijnste Chinese kooltje nemen en daarvan twee dagen genieten. Heel fijn snijden kan ook zijn: in kleine stukjes snijden, want voor dunne sliertjes heb je een groot mes nodig. Verder maak je die gewoon aan, net zoals andere salade. Olie, azijn of citroen, zout, peper, knoflook en wat je verder zelf nog lekker erin vindt. En ja, wat is dat lekker makkelijke dan?
Een blikje linzen. Nou ja, niet alleen dat. Eerst langs de slager en de groenteboer. Daar haal je respectievelijk 1 tennisbal grote ui en 250 gr spekblokjes. Spek alvast wat uitbakken en intussen de ui in ringen snijden. Als er al wat spekvet is vrijgekomen, kun je de ui erin meebakken. Totdat het geheel zo gaar of bruin is als je zelf wilt. Wegzetten, handdoek eromheen en in de slaapzak.
Daarna linzen uit het blikje, met hun vocht, in de pan en opwarmen (niet koken dus, maar wél heet maken). Spekjes en gebakken ui erbij, doorroeren ... en je hebt een heerlijke snelle hap. Verse koriander erover smaakt er heel goed bij.
(Recept 'gepikt' van een blikje Bonduelle ...)
Jean-Pierre Bylard, 2003
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Klussen op Austerlitz en terrein in winterstand - Eenpitter: Bosbessenjam »