Voor 2 personen:
- 5 dl visbouillon van blokje(s)
- 300 gr visfilet (bijvoorbeeld koolvis, zalm en forel), kies voor wat kleurverschil
- 4 rauwe gamba's
- 2 handjes gekookte mosselen
- 50 gr magere spekreepjes
- beetje boter of olie
- 1 ui
- 1 eetlepel mosterd
- 2 dl slagroom
- 1 takje verse (of 1 theelepel gedroogde) tijm
- 1 eetlepel fijngehakte verse (of 1/2 eetlepel gedroogde) peterselie
- 300 gr voorgekookte krielaardappeltjes
- peper
- zout
- 1 eetlepel citroensap
- aluminiumfolie
Breng de visbouillon aan de kook en gaar de visfilet en de gamba's daarin (5 minuten; laag vuur).
Schep de vis uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie. Giet de bouillon in een schaaltje.
Bak in dezelfde pan de spekreepjes in 5 à 10 minuten met wat boter (of olie) krokant. Gesnipperde ui toevoegen en kort fruiten.
Voeg 1/2 eetlepel mosterd, de helft van de visbouillon, slagroom, tijm en krieltjes toe en laat het mengsel ongeveer 10 minuten koken.
Roer de rest van de mosterd door het gerecht en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Visfilets, gamba's en mosselen er voorzichtig bij scheppen en nog 2 minuten goed doorwarmen.
Strooi 1 minuut voor het serveren de peterselie erover.
Henk Trimbach, 2006
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Eenpitter: Zalm op een bedje - Eenpitter: Als je toch een vuurtje hebt »