Eenpitter: Zalm op een bedje

Een gerecht waar je de 'natuurlijke winterkoeling' voor nodig hebt. Ik ga er namelijk van uit dat NTKC-kampeerders niet beschikken over een koelkast.

Voor 2 personen:
- 2 x 125 gr zalmfilet, vers of ontdooid
- 2 eetlepels teriyakisaus
- 2 eetlepels honing
- 2 volle theelepels mosterd
- 1 struik paksoi
- 140 gr rijst
- (olijf)olie of (vloeibare) boter
- 1 bouillontablet (vlees of groente)

Vermeng de teriyakisaus, de honing en de mosterd. Leg de zalmfilets in een (passend) schaaltje en verdeel de marinade erover. Eén tot twee uur afgedekt marineren in de winterkou. Halverwege de filets een keer omkeren.
Ga verder wanneer de marineertijd bijna om is. Was dan de paksoi. Snijd de witte stukken los van het groene paksoiblad en verdeel die in stukjes van ongeveer 2 cm. Laat het groene blad heel.
Kook de rijst gaar in de bouillon en houd die warm in de slaapzak.
Haal de zalmfilets uit de marinade en bak die in een paar minuten in wat olie gaar. Haal uit de pan en houd ze ook even warm.
Roerbak eerst de witte stukjes paksoi ongeveer 5 minuten in de olie waarin de zalm is gebakken en voeg de laatste minuut de groene bladeren erbij (even laten slinken). Roer de marinade en 1 eetlepel water door de paksoi.
Schep rijst op de borden, daarop de paksoi en bovenop de zalm.

Tip: Roerbakken kan best in een gewone pan, daar heb je niet per se een wok voor nodig.

Henk Trimbach, 2006

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op maandag 1 november 2010

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Eenpitter: Typisch Hollands met Zwitserse rösti - Eenpitter: 'Ik heb een potje met vis ...' »