Voor 2 personen:
- 2 verse forellen
- viskruiden met zout (bij de vishandel zijn kruiden in kleine zakjes verkrijgbaar)
- 4 gedroogde tomaatjes
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 450 gr minikrieltjes
- enkele ansjovisjes in stukjes gesneden
- 2 eetlepels verse peterselie
- beetje olijfolie of vloeibare boter
- aluminiumfolie
Flink stuk aluminiumfolie insmeren met olie of boter. Forellen afspoelen en droogdeppen. Binnenzijde van de vissen met kruiden inwrijven. Tomaatjes in stukjes en olijven in ringetjes snijden en tussen de forellen leggen. Midden op aluminiumfolie leggen. Aardappeltjes, ansjovisjes en peterselie verdelen over de forellen. Pakketjes goed dichtvouwen, 15 tot 20 minuten op het rooster of (wat korter) in het smeulende vuur. Eet er een frisse salade bij.
Tip voor een toetje:
Bananen in schil over de lengte insnijden tot op de schil. Voorzichtig openvouwen en blokjes pure chocola ertussen stoppen. Dichtvouwen en in aluminiumfolie wikkelen, 5 tot 10 minuten in het smeulende vuur of op het rooster. Extra lekker met een bolletje vanille-ijs erbij.
Henk Trimbach, 2006
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Eenpitter: 'Ik heb een potje met vis ...' - Eenpitter: Zo plat als een ... »