Voor 2 personen:
- 1 afbakstokbroodje of -ciabatta
- 10 plakjes pittige salami
- 1 bolletje mozzarella
- 1 kleine rode paprika
- olijfolie
- 1 (rode) ui
- 200 gr rucola
- 12 zwarte olijven
Halveer het afbakbroodje en snijd elk deel overlangs door. Verdeel de salami over beide broodjes. Snijd de paprika in dunne reepjes en de ui in dunne halve ringen.
Fruit de helft van de ui en ook de helft van de paprika even aan in wat olijfolie in de koekenpan.
Verdeel de gefruite ui en paprika over de salami. De rest van de (rauwe) ui en paprika is voor de salade.
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel die over de broodjes. Klap de broodjes dicht, druk ze aan en bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie.
Bak de panini's in een goed warme koekenpan op getemperd vuur, 2 à 3 minuten aan elke zijde.
Panini's moeten goed plat worden, dus een stukje aluminiumfolie erop en daarop een flinke steen!
Maak er een frisse salade bij van rucola, de rest van de ui en paprika, zwarte olijven en een dressing (ook kant-en-klaar te koop) van olijfolie, balsamicoazijn en een schepje suiker.
Tip: Op een stukje aluminiumfolie op het rooster van de barbecue (en dan ook een steen erop leggen) gaat het ook prima.
Henk Trimbach, 2006
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Eenpitter: Als je toch een vuurtje hebt - Eenpitter: Oude liefde ... »