Laat 1 potje witte bonen (Ć 330 gram) uitlekken. Snijd 1 flinke prei in halve ringen en fruit die zachtjes in wat (vloeibare) boter of olie.
Maak in een ruime pan 1,5 liter groentebouillon van bouillontabletten. Doe de prei, de uitgelekte witte bonen en 1 laurierblad bij de bouillon en breng aan de kook. Op laag vuur 1 klein blikje tomatenpuree en 1 flinke scheut kookroom door de soep roeren. In plaats van kookroom kun je ook koffiemelk gebruiken.
Maak de soep op smaak met peper en zout en eet er met knoflookolie geroosterde sneetjes wit brood bij. Je hoeft geen kant-en-klare knoflookolie te kopen; het gaat prima met een geperst teentje knoflook in een beetje olijfolie waarmee je het brood aan twee kanten besmeert.
Henk Trimbach, 2012
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Eeuwfeestgerecht oktober: Broodpizza - Winterkost met woestijnvruchten »