Fruit 1 ui, 2 tenen knoflook en 2 fijngehakte Spaanse pepers in een scheutje olie glazig. Doe er 200 gram minikrieltjes bij en fruit nog 5 minuten door. Giet er ½ l water met 1 bouillonblokje bij, breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten doorkoken (de krieltjes moeten beetgaar zijn).
Snijd 1 struik paksoi in stukken en gooi het grootste deel bij de soep-in-wording. Houd wat blad apart. Doe er ook nog 1 afgegoten blikje mais bij en ten slotte 250 ml kant-en-klare satésaus (een paar grote lepels satésaus-pasta kan natuurlijk ook; de Dirk in Leusden-Zuid heeft een ruime collectie). Meng alles goed door elkaar, en voeg eventueel nog wat water toe. Proef (voorzichtig, brand je mond niet aan de aardappels) en breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.
Snijd het apart gehouden koolblad in reepjes en roer die vlak voor het opdienen door de soep.
Gert-Jan Kooren, 2017
Illustratie Loes van Oosten, loesvanoosten.com
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Werkzaamheden op 't Springendal in beeld - Eenpitter: Stoofpot in de Dutch oven »