Snijd 1 Spaanse peper en 2 stengels bosui (ook het mooie deel van het groen) in dunne ringetjes. Meng er het sap van 2 limoenen door, plus een forse snuf zout en 1 afgestreken eetlepel suiker.
Proef even: het mengsel moet nét te zuur zijn om zo lekker te zijn. Voeg eventueel nog wat extra suiker toe. Zet opzij.
Snijd 1 komkommer in de lengte in kwarten en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de kwarten vervolgens in plakjes van een halve centimeter dik.
Snijd 200 gr tempeh in plakken van een halve centimeter, en die plakken weer in tweeën of drieën.
Kook intussen 125 gr noedels gaar, en giet ze af.
Bak de tempeh in een forse plens olie goudbruin. Strooi er dan wat kerriepoeder en zout over, en bak, onder af en toe husselen, nog heel even door.
Verdeel de komkommer over twee borden.
Meng de noedels met het limoenmengsel, en geef elk bord zijn deel. Doe dat ten slotte, ook met de tempeh.
Gert-Jan Kooren, 2023
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.