Meng 1 pakje falafel-mix (ik had die van de Jumbo; 160 gram) met een gelijke hoeveelheid tarwebloem, 1 zakje bakpoeder, 1 afgestreken theelepel zout en 3 volle theelepels kerriepoeder.
Hak 2 teentjes knoflook, 1 Spaanse peper en 1 stengel bosui fijn, voeg die toe, en kneed het geheel met wat water (scheutje voor scheutje toevoegen) tot een iets klef deeg.
Zet 2 uur opzij, afgedekt met een natte theedoek.
Verhit een forse plens zonnebloemolie.
Pak een pingpongballetje deeg, strooi er wat bloem op zodat het niet plakt, en knijp tot een plat koekje. Hoe dunner hoe beter.
Bak het koekje aan beide zijden goudbruin. Laat uitlekken op wc-papier (het keukenpapier van kampeerders).
Herhaal het proces tot, een koekje of tien verder, alle beslag op is. Ververs, indien nodig, halverwege de olie.
Lekker met pittige tomatensalade:
Meng 1 stengel bosui en 1 groene Spaanse peper (in dunne ringetjes) met 2 vleestomaten (in blokjes), en maak aan met een scheut tomatenketchup.
Garneer, als je op een NTKC-terrein met een kruidentuintje staat, met wat fijngesneden bieslook of koriander.
Gert-Jan Kooren, 2023
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.