Hak 1 spaanse peper, 2 uien en 3 tenen knoflook fijn, en snijd 1 winterwortel in kleine blokjes.
Laat dit alles in een forse scheut olijfolie op niet te hoog vuur rustig garen.
Roer er 1 volle theelepel gemalen komijn en 1 klein blikje tomatenpuree doorheen, en voeg vervolgens ook nog 3 fijngehakte mini-marsjes (of 1 gewone mars-reep) en 1 stickje oplos-espresso (of een schepje oploskoffie) toe.
Doe er, als de chocolade gesmolten is, ten slotte 1 blik zwarte bonen bij.
Laat even doorwarmen, en maak op smaak af met zout.
Serveer met rijst. Een frisse salade (zelfgemaakte coleslaw bijvoorbeeld) is er ook lekker bij. Als het daar tenminste niet te koud voor is.
Gert-Jan Kooren, 2021
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.