Eenpitter: Chili con Candy

Terrein

Een diepe, en licht jaloerse, buiging van ondergetekende voor iedereen die afgelopen februari in de sneeuw gekampeerd heeft: Waarschijnlijk hebben de tentkachel-lozen onder jullie hele snelle maaltijden gekookt. Je wilt immers niet vernikkelen voor het smikkelen.
Onderstaand recept leent zich meer voor dagen waarop de lucht nog wel behoorlijk frisjes is, maar toch al net warm genoeg om de kok voor de tent te kunnen laten kokkerellen zonder dat dit acuut bevriezingsgevaar oplevert.

Hak 1 spaanse peper, 2 uien en 3 tenen knoflook fijn, en snijd 1 winterwortel in kleine blokjes.

Laat dit alles in een forse scheut olijfolie op niet te hoog vuur rustig garen.

Roer er 1 volle theelepel gemalen komijn en 1 klein blikje tomatenpuree doorheen, en voeg vervolgens ook nog 3 fijngehakte mini-marsjes (of 1 gewone mars-reep) en 1 stickje oplos-espresso (of een schepje oploskoffie) toe.

Doe er, als de chocolade gesmolten is, ten slotte 1 blik zwarte bonen bij.

Laat even doorwarmen, en maak op smaak af met zout.

Serveer met rijst. Een frisse salade (zelfgemaakte coleslaw bijvoorbeeld) is er ook lekker bij. Als het daar tenminste niet te koud voor is.

Gert-Jan Kooren, 2021

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op dinsdag 2 april 2019

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Vakantiedagboeken 2020 - Konijnenjacht »