Rooster 2 handjes zonnebloempitten in een droge pan goudbruin en zet opzij.
Hak 1 grote ui en 3 teentjes knoflook ragfijn, en fruit ze in een stevige scheut olijfolie rustig glazig.
Kerf 1 of 2 courgettes (dik 3 ons) in de lengte om de paar millimeter een stukje in, en snij vervolgens in dunne plakjes.
Doe de courgette(s) bij het uimengsel, samen met 500 ml water en 1 groentebouillonblokje, en laat met een deksel op de pan op laag vuur garen.
Prak de courgetteplakjes met een vork fijn tegen de rand van de pan. Vanwege het eerdere kerven gaat dat makkelijk, maar stop vooral als je geen zin meer hebt. Je bent geen staafmixer.
Roer er het sap van 1 citroen door, en haal eventuele ontsnapte citroenpitjes uit de soep.
Voeg 1 klein blikje kikkererwten (200 g) en 1 volle theelepel tijm toe en warm goed door.
Maak op smaak af met zout en (witte) peper, strooi er de zonnepitten over en dien op met stevig brood.
Gert-Jan Kooren, 2022
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Heerkuil beperkt bereikbaar t/m 25-11-2022 - Rally 1947 Holland »