Snijd van een bolletje knoflook het kapje af. Wikkel het bolletje met velletjes en al in aluminiumfolie en leg dit in de as van het kampvuur.
Laat ongeveer 10 minuten liggen en haal het dan uit het vuur. Als het goed is, is de knoflook nu heel zacht geworden. Knijp het ‘knoflookvlees’ uit de velletjes en voeg een handje fijngesneden peterselie toe. Breng het verder op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar. Voeg nu 125 gram roomboter toe en meng het verder tot een smeuïge massa.
Kerf in een afbakstokbrood diepe sneetjes. Pas op! Snijd het niet helemaal door. Smeer in elk sneetje het knoflookmengsel. Wikkel het stokbrood in zijn geheel in aluminiumfolie en leg het in de as van het kampvuur tot dat het bruin is. Dit zal, afhankelijk van de hitte van het vuur, ongeveer 10 minuten duren.
Na 10 minuten heb je een heerlijk stokbroodje met knoflookboter wat bij van alles en nog wat zal smaken.
Anne Wismans, 2019
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Dit nieuwsbericht is verwijderd - NTKC faciliteert proef tekenbeheersing »