Snipper 2 forse uien (elk ongeveer zo groot als een appel) en snijd 1 Spaanse peper in ringetjes.
Verwarm een scheut olie in een ruime pan, roer er 2 volle theelepels kerriepoeder en 2 volle theelepels gemalen komijn doorheen, en vervolgens de ui en de peper.
Laat het mengsel op laag vuur garen. Roer regelmatig om; door de kerrie zet het snel aan Doe er desnoods nog een beetje olie bij.
Voeg een heel klein blikje kikkererwten (200 gram), 2 in blokjes gesneden stevige appels (Elstar, bijvoorbeeld) en een handje ongezouten pinda’s toe, en laat goed doorwarmen. Niet te lang, want de appelstukjes moeten nog als zodanig herkenbaar blijven.
Maak op smaak af met zout, en dien op met rijst. Een beetje raita erbij maakt het helemaal af. Als het daar niet te koud voor is …
Gert-Jan Kooren, 2022
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Zak- en kampeermessen - 'Proefkamperen' op De Haan en Het Groene Hart »