Snijbonen van Stefano

Terrein

Je kunt de wereld rondvliegen, op zoek naar mooi weer of dito instagram-momenten. Ik houd het, vanwege het milieu én omdat ik een keer gezien heb hoe de vliegtuigbeladers met m’n geliefde fiets omgingen, liever bij een vakantie in een met de trein bereisbaar land.
Maarre ... je kunt een warm en ver land natuurlijk wel naar je toe koken.
Hieronder een stukje Griekenland. Met dank aan Stefano, de Haarlems-Griekse kok van wie ik het idee heb geleend.

Hak 1 forse ui en 2 tenen knoflook fijn, en fruit ze zachtjes glazig in een forse plens olijfolie.
Ontdoe 250 gram snijbonen van hun puntjes, en snijd ze in ruiten. Doe ze, samen met 1 blik tomatenblokjes en een half blikje water, 2 volle theelepels kaneel, 1 volle theelepel komijn en 1 theelepel zout, bij het uimengsel en laat ze, met het deksel op de pan, rustig beetgaar stoven.
Voeg 2 volle theelepels tijm toe, en laat alles nog even, zonder deksel, inkoken.
Laat tenslotte 1 eenpersoonsblikje limabonen (200 ml) uitlekken en schep ze door het groentemengsel. Laat even doorwarmen, en maak op smaak af met zout, peper en nog een klein snufje komijn.

Serveer met gebakken aardappelpartjes en tzatziki. En denk er de witte rotsen en blauwe zee zelf bij.

Gert-Jan Kooren, 2022

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op zondag 15 juli 2012

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Jubileum Kennemerland en Limmen - Dieren helpen »