Hak 2 kleine rode uien, 2 grote tenen knoflook, 2 kleine gedroogde pepertjes en 2 vingerkootjes gemberwortel fijn. Snijd 2 ons waspeen in flinterdunne plakjes. Fruit dit alles in een scheutje olie tot de uien glazig zijn.
Intermezzo:
Wil je je curry eten met snel-klaar-koolhydraten (bulgur, couscous, noedels, iedere rugzakker heeft zo z’n favoriet), zet de curry-in-wording dan even opzij (niet op het gras!) en maak dat eerst. Rijsteters hebben hun graan ongetwijfeld al eerder in een slaapzak gezet om te garen. Zij kunnen meteen door.
Terug naar de curry:
Giet zoveel water bij het groentemengsel dat de worteltjes net onderstaan, en breng aan de kook. Wacht tot de wortelplakjes zacht zijn.
Roer tenslotte 2 zakjes cup-a-soup kerrie door de groenten, en laat de smurrie nog even van het vuur nagaren.
Schep de curry over je koolhydraten, en strooi er wat geschaafde amandel over.
Ben je een solo-rugzakker, deel dan alle hoeveelheden door twee. Moet lukken, lijkt me zo.
Gert-Jan Kooren, 2018
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Koelbox op basis van verdamping (Lous Fricke) - Pinbetalen op de terreinen »