Er waren 25 mensen die met een bekertje warme glühwein of warm sap in de kampvuurkuil toostten op een voorspoedig jaar met veel kampeergenot. Er werden zoete en hartige oliebollen geserveerd rondom het kampvuur.
Omdat de hartige bollen zeer in de smaak vielen, werd er veelvuldig naar het recept gevraagd. Hieronder staat het:
250 ml halfvolle melk 1 zakje gedroogde gist 1 tl suiker 300 g bloem + 1 el extra voor de vulling (gezeefd) 1 ei (losgeklopt) |
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Schenk 100 ml melk bij de gist en de suiker in een schaaltje. Laat 5 min. staan tot het begint te schuimen. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Schenk het gistmengsel, de rest van de melk, het ei en 1 mespunt zout erin. Klop met een garde tot een glad beslag. |
1 paprika 100 g boeren belegen kaas (in blokjes van 5 mm) 100 g gerookte achterham (vleeswaren, in reepjes) 1 bakje bieslook (25 g, fijngesneden) |
Snijd de paprika in stukjes. Doe ze met de kaas, ham en de bieslook in een schaal. Voeg 1 el bloem toe en schep om. Schep de vulling luchtig door het beslag. Dek de mengkom af en laat op een warme plaats 1 uur rijzen. |
2 liter milde olijfolie |
Verhit de olie tot 180 °C. Doop 2 eetlepels kort in de hete olie. Schep met de lepels ronde hoopjes beslag en laat het beslag voorzichtig in de olie laat zakken. Keer ze met een schuimspaan zodra een zijde gerezen en goudbruin is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. |
Succes, Hilda Mulder
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Slot op toegangshek De Heerkuil - De Heerkuil, opening sanitairgebouw »