Enig op De Smagten: smaakt naar meer!

Terrein De Smagten, Bladel | Geplaatst door Enig i.s.m. Baronie en Kempen

Afdeling Enig

In het weekend van 13-15 september is Enig naar Bladel gekomen. Jenny van Enig heeft dit samen met Frank georganiseerd met als thema “koken op houtvuur”. In de aanloop naar het weekend was Frank met allerlei mogelijke gerechten bezig. Zaterdagochtend bij de koffie werd besloten wat het zou gaan worden: een prutje met vis…

Intussen arriveerde Nienke met haar zoon Sybren om hun kleine zomereik op De Smagten te planten, omdat hun tuin uiteindelijk te weinig ruimte zou bieden aan een volwassen boom. Met twee schoppen en een kruiwagen aan de hand gingen zij op zoek naar een geschikte plek. De boom heeft nu een mooie ruime plek gevonden aan de noordzijde van het terrein. Daarna gingen een paar leden inkopen doen, anderen hebben een wandeling gemaakt naar de heksenboom en een paar leden gingen alvast wat klussen op het terrein.

Dit weekend is met vereende krachten de onderrand van het houthok dichtgemaakt en het hout opnieuw gestapeld, het terrein is gemaaid, kampeerveldjes zijn vlak gemaakt, bramen zijn verwijderd, het hek is gerepareerd en een paar omgevallen boompjes zijn verzaagd. Later op de zaterdagmiddag legde Hendrik een vuur aan. We hadden nu goed en droog hout voorhanden dankzij de donatie een week eerder van de hartelijke groep van Hazerswoude! De mooie kooltjes waren perfect voor een goed kookvuur.

Groenten werden intussen gesneden. Een gietijzeren pan werd geleidelijk aan gevuld met ui, knoflook en allerlei groenten, olijven en kruiden en op het laatst de vis: kabeljauw. Aardappelen in aluminiumfolie lagen inmiddels in het vuur erbij om te poffen. Frank voegde nog wat kruiden en bouillon toe en vond toen dat het klaar was. Tijdens het proeven was het even heel stil. Een duim ging omhoog en niet veel later zijn mondhoeken: helemaal perfect, wat is dit heerlijk!

Bregiete kwam als verrassing nog met een warm toetje van ingrediënten die ze vond in de keuken van het werkhok: speculaas crumble met daaraan toegevoegd in drank gewelde pruimen. Ook heerlijk! In een relaxed en gezellig samenzijn werd er gegeten, gedronken en was er ruimte voor gesprekjes en een lach. Iedereen was het er over eens: dit willen we volgend weer gaan doen in Bladel!


Gepubliceerd op woensdag 25 september 2024

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Verslag Lustrumweekend De Hertenweide - Voor de 1e keer een zwerftocht gelopen »