Eenpitter: Warme hap voor havermout-haters

Terrein

Het was een vroege werkweekend-ochtend in november. Ik keek vanaf mijn tentje uit over een in mist gehulde duinpan. Straks zou ik ratelpopulieren gaan rooien in de herfstzon, maar nu was het nog koud. En op Texel mag geen vuur gestookt. Een warm ontbijt was hier duidelijk op zijn plaats. Pap ligt dan voor de hand. Ik houd alleen heel erg niet van pap. En mijn lief deelt die weerzin. Geen pap dus.

Kook, om ‘s ochtends tijd te besparen, ‘s avonds alvast 125 gram volkorenmacaroni, en zet deze meeuw- en muisvrij verpakt opzij.

Sta op, laat je lief nog even soezen in zijn of haar slaapzak, en snijd 2 frisse, stevige appels (ik nam Elstar) in blokjes. Bak deze in een scheutje olie net beetgaar.

Voeg de gare macaroni, een hand rozijnen, het sap van 1 citroen en 2 zakjes vanillesuiker toe. Roer om en warm door.

Proef even of er nog wat suiker bij moet.

Strooi er een handje hazel- of walnoten overheen, en serveer direct.

Zorg, uiteraard, dat er een forse mok koffie naast staat. Anders blijft je lief gewoon doorsoezen.

Gert-Jan Kooren, 2023

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op vrijdag 11 januari 2013

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Weemoed naar het oude Essenbos - Afdeling Noord: VACATURE Toersecretaris (per direct) »