Hak 1 ui en 2 teentjes knoflook fijn, en fruit die op niet te hoog vuur in een forse plens olijfolie glazig.
Snijd 2 rode puntpaprika’s in kleine stukjes en voeg die, samen met een snuf zout en een scheutje water, bij het uimengsel. Doe de deksel op de pan en laat alles rustig garen.
Voeg, als de paprika beetgaar is, een groot blikje tomatenpuree (140 gram), een pureeblikje water en 30 gram honing (2 kuipjes of 4 stickjes) toe.
Laat nog even doorwarmen, en kruimel er dan 2 handjes walnoot doorheen.
Maak op smaak af met peper en zout, en serveer met rijst en een frisse groene salade. Eventueel met een beetje munt erin.
Gert-Jan Kooren, 2021
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Het Essenbos in winterstand - Maak een schaal van bladeren »