Kook 200 gr bulgur gaar in 400 ml water (10 minuutjes).
Hak intussen 1 kleine ui en de blaadjes en de dunne steeltjes van 1 bos platte peterselie fijn, voeg 250 gram tomaten (in blokjes) toe, en meng er het sap van 1 citroen en een flinke scheut olijfolie doorheen.
Roer de gare bulgur rul en schep deze door het peterselie-mengsel. Maak op smaak af met een snufje zout.
Klaar! Honger gestild! Lief gelukkig!
O ja: dit recept werkt ook met couscous. Couscous is wel veel sneller gaar, dus doe al je hak-en-snijwerk voordat je de couscous gaart.
Gert-Jan Kooren, 2019
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Herstel grasmat De Haan op 12 augustus - Bestuurder(s) gezocht Baronie en Kempen »