Fruit 1 fijngesnipperde ui in een scheutje olijfolie goudbruin, en blus af met 1 blikje tomatenblokjes.
Giet het mengsel over in een andere pan (de koekenpan heb je zo weer nodig), en voeg 1 blikje water, 2 fijngesneden puntpaprika’s en 1 bouillonblokje toe.
Laat alles koken tot de paprika zacht is.
Doe er 1 uitgelekt blikje zwarte bonen bij, doe de deksel op de pan en haal de pan van het vuur. Zet ‘m op een onderzetter of zo, ergens waar het gras er niet door verbrandt, en je lief de pan niet omver kan trappen.
Veeg de restjes tomaat uit je koekenpan, en bak 125 gram vegetarische geroockte speckjes (of echt rookspek, als je geen vegetariër bent) in een drupje olie krokant.
Roer de spekjes en 1 stampvolle eetlepel gerookt paprikapoeder door de soep en dien direct op. De rooksmaak verdwijnt snel!
Gert-Jan Kooren, 2020
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.