Eenpitter: Pittige bloemkool

Dit eenvoudige vegetarische recept vond ik in een Frans kookboek met gratin-gerechten. Ik vond de combinatie van kerriesaus en kaas op het eerste gezicht wat apart, maar oh wat is het lekker. Gratineren is lastig voor je tent, maar de kaas even laten smelten aan het eind gaat ook prima. Het Franse recept schrijft salers of comté voor, maar ik heb ook goede ervaring met Hollandse kaas. Eet smakelijk.

Kook een bloemkooltje beetgaar, giet het af en houd het apart. Doe in dezelfde pan (of in de wok van de Cobb) wat olijfolie, 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakte tenen knoflook, 1 stukje fijngehakte gember en 1 bakje in plakjes gesneden champignons en bak tot het geheel zacht is. Doe er 1 blikje kokosmelk bij en voeg kerriepoeder naar smaak toe. Laat het even lekker doorpruttelen. Leg tot slot de bloemkool in stukken op het mengsel zonder te roeren, strooi er geraspte pittige kaas overheen en warm goed door tot de kaas gemolten is. Lekker met knapperig Turks of naanbrood.

Dries Oosterhof, 2016

Illustratie Loes van Oosten, loesvanoosten.com

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op vrijdag 1 januari 2016

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Hart van Holland zoekt activiteitencoördinator - Lekker gewerkt en genoten van Masterveld »