Kook een bloemkooltje beetgaar, giet het af en houd het apart. Doe in dezelfde pan (of in de wok van de Cobb) wat olijfolie, 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakte tenen knoflook, 1 stukje fijngehakte gember en 1 bakje in plakjes gesneden champignons en bak tot het geheel zacht is. Doe er 1 blikje kokosmelk bij en voeg kerriepoeder naar smaak toe. Laat het even lekker doorpruttelen. Leg tot slot de bloemkool in stukken op het mengsel zonder te roeren, strooi er geraspte pittige kaas overheen en warm goed door tot de kaas gemolten is. Lekker met knapperig Turks of naanbrood.
Dries Oosterhof, 2016
Illustratie Loes van Oosten, loesvanoosten.com
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.
« Hart van Holland zoekt activiteitencoördinator - Lekker gewerkt en genoten van Masterveld »