Overgiet 30 gram koffie met 150 ml kokend water, roer even om en laat 10 minuten staan. Filter de koffie, en los er 30 gram bruine basterdsuiker in op. Laat afkoelen.
Kluts dit koffieextract met 100 gram bloem, 1 ei en (ongeveer) 150 ml volle melk tot flensjesbeslag.
Bak er dunne flensjes van, steeds met een drupje olie in de pan. Ik haalde ruim 5 flensjes met een diameter van 17 cm uit dit beslag.
Laat weer afkoelen.
Meng 30 gram bruine basterdsuiker, 20 gram fijngehakte extra pure chocolade en een half borrelglaasje whisky door 250 gram mascarpone.
Leg op elk flensje een paar lepels vulling, als een dikke wurm, en rol ze op.
Heb je veel bezoek (of grote flensjes), snijd de rolletjes dan vervolgens in tweeën.
Dien onder luid gejuich op.
Gert-Jan Kooren, 2021
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.