Schil 1 kleine pompoen (dikke kilo) en hak die in grote dobbelstenen of koop 800 gram voorgesneden pompoenstukjes.
Snipper 1 middelgrote ui ragfijn, en fruit deze in een stevige plens olie goudbruin.
Hak 1 Spaanse peper, 2 teentjes knoflook en 2 cm gemberwortel fijn. Voeg dit, samen met 40 gram suiker, 1 volle theelepel kerriepoeder en een snuf zout bij de ui. Fruit alles, onder voortdurend roeren, nog even door, tot de geuren loskomen.
Giet 1 blikje tomatenblokjes en 1/2 blikje water bij het mengsel, en breng aan de kook.
Doe de pompoenstukjes erbij. Laat ze zonder deksel op laag vuur garen tot ze zacht zijn, maar nog niet uit elkaar vallen (ongeveer 20 minuten). Voeg, indien nodig, halverwege nog wat water toe. Niet te veel; het tomaatmengsel moet uiteindelijk sausdikte hebben.
Maak intussen de yoghurt-dip door 1 fijngehakte teen knoflook, 1 eetlepel fijngesneden munt (of bosui) en een snuf zout door 2,5 dl yoghurt te roeren.
Serveer met pitabrood of naan-uit-de-supermarkt.
Gert-Jan Kooren, 2020
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.