Eenpitter: Gebakken oesterzwammen

Terrein

Afdeling NTKC algemeen

De herfst geeft volop mogelijkheden om je maaltijd direct in de natuur te vinden. Opletten wat en waar je plukt, maar niets geeft zoveel voldoening als het koken van een maal dat je (grotendeels) zelf bij elkaar hebt gesprokkeld!

Heb je een bakje oesterzwammen geplukt? Maak ze schoon, leg er twee weg en snijdt de rest in reepjes. Bak eerst de twee hele oesterzwammen kort in een beetje olie. Leg ze vast op je bord. Fruit een uitje in dezelfde koekepan en bak er de reepjes oesterzwam met wat tijm en peper in mee. Haal de pan van het vuur, meng er in stukjes gebroken geitenkaas door en schep dit mengsel over de gebakken oesterzwammen.

Broodje erbij, klaar.

Anne Vlessing, 2019

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op vrijdag 13 december 2013

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Wijziging datum Kennemer fietstocht 2020 - Terreinen in winterstand »