Hak 1 grote ui, 1 rode Spaanse peper en 2 teentjes knoflook fijn, en fruit ze in een beetje (olijf)olie glazig.
Voeg 1 blikje tomatenpuree en een klein scheutje water (of rode wijn) toe en roer alles even om. Doe er 100 gr sterk smakende zwarte olijven bij. Griekse kalamata, bijvoorbeeld, of van die rimpelige uit Marokko.
Snijd 2 stevige appels in dobbelstenen, roer ze door de saus en breng het geheel op smaak met wat zout.
Dien op zodra de appels warm zijn; ze mogen wel iets zachter worden, maar niet stuk koken.
Lekker met linzen of rijst. Of stuur je lief eropuit om patat te halen bij de snackbar in het dorp. Een doorgewinterd kampeerder maakt immers gebruik van wat de omgeving hem biedt.
Gert-Jan Kooren, 2020
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.