Giet een klein potje tuinbonen af. Prak met een vork de tuinbonen in het potje fijn. Roer er 1 eetlepel Griekse yoghurt doorheen, een snufje zout en de inhoud van 2 zakjes muntthee (of een handje verse munt, natuurlijk).
Roer 2 teentjes ragfijn gehakte knoflook, een snufje zout en zo veel kleingesneden komkommer (zonder zaadlijsten) als er nog bij past door het bakje yoghurt waar je net een beetje ruimte in hebt gemaakt.
Zet de koude heerlijkheden opzij en hak een bosje bosui, 2 puntpaprika's en 2 teentjes knoflook klein, fruit even aan en doe er een glas witte wijn bij, een bouillonblokje en een bakje groenteballetjes. Laat sudderen tot de paprika zacht is.
Snijd 1 beker snoeptomaatjes en 1 ui in stukjes. Vermeng met een handje fijngeknepen walnoot en een handje fijngesneden peterselie. Maak aan met olijfolie, citroensap en wat zout. Dien op in het schoongemaakte bakje van de groenteballetjes.
Peuzel op met (Turks) brood terwijl de hitte langzaam uit de lucht verdwijnt.
O ja: eigenlijk zijn dit geen tapas, maar mezze. Maar dat rijmde niet.
Gert-Jan Kooren
Illustratie Loes van Oosten, loesvanoosten.com
Meer eenpitter-recepten
Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.